MINDFUL HOME

2023: Mír versus obrana

Ahoj všem milovníkům tajemna!

🤔 “Rok Zajíce bude klidný a mírumilovný,” slibovali astrologové na začátku roku 2023. Ale jak to v životě bývá, dočkali jsme se překvapení. Vítejte v paradoxu roku 2023, kdy se naše pohodové zvíře, Zajíc, ukázalo v nečekaném světle – jako statečný bojovník.

Jak je to možné? Rok plný slibů o klidu a pohodě se ocitl ve víru válečných konfliktů a napětí. Zajíc, obvykle symbol míru, nám tím vzkazuje něco důležitého: “I já umím bojovat, když je má rodina v ohrožení!

 

Každý má svůj bod zlomu 

Představte si člověka ve znamení Zajíce. Vždycky klidný, vždycky mírumilovný. Ale co když někdo ohrozí jeho domov nebo rodinu? V tu chvíli se z klidné povahy stává neohrožený a silný obránce.

Tak to bylo i v roce Zajíce. Mluvilo se o klidu a míru, ale zapomnělo se na jednu věc – že i Zajíc má své meze. Když je ohrožen jeho domov nebo rodina, přestane se schovávat v keřích a předvede, že má srdce a sílu bojovníka

 

Zajíc versus realita

Rok 2023 tak možná není o chybě v předpovědích astrologů, ale spíše o připomenutí, že i ti nejmírumilovnější mezi námi mají své hranice, které neváhají bránit celým svým životem. 

 

⁉️ Jak to bude dál? 

Takže, až příště uslyšíte, že rok Zajíce bude klidný, nezapomeňte, že i ten nejklidnější les může skrývat nástrahy. A co nás čeká dál? Je tu rok 2024, kdy přebírá vládu Drak – symbol síly a odvahy, který nám do života vždy přináší změnu.

Drak je v čínském zvěrokruhu všechno možné, jen ne mírný a mírumilovný. A to bohužel nemusí věštit nic dobrého pro pokračování světového míru.

 

Strategie Draka: Chladná logika

Drak má výjimečnou inteligenci a schopnost předvídat budoucnost. Přistupuje k situacím s vypočítavostí a strategickým uvažováním. Jeho pohled na svět je racionální, cílí více na dosažení vlastního úspěchu. 

Rozhoduje se podle toho, co mu přinese zisk a co má skutečnou hodnotu pro jeho cíle. Takže můžeme očekávat, že se bude hodně kalkulovat a také riskovat. 

 

Rok 2024

🫶 Síla a inteligence Draka jsou skvělí společníci, ale kombinujme je s moudrostí a zodpovědností. Přichází nám do života změny, proto mějte oči otevřené.

Bude to rok velkých věcí, ale ještě není jasné, zda povedou k míru nebo k dalšímu napětí. Jediné, co je jisté, že se v roce Draka nebudeme držet při zemi…

Lucie Novotná

Tvořím bydlení se všemi smysly,  protkávám jej nitkou Feng Shui, pro harmonii duše i těla.

Provedu vás po různých koutcích a zákoutích vašeho nitra i domova.

S citem pro krásu a jednoduchost. 

Líbivě, lehce, lahodně.

PŘEČTĚTE SI

Zajímavosti – triky – rady – nápady

Slýchávám, že Feng Shui je jen módní výstřelek, ale já věřím, že jeho síla pochází z hlubin našeho nitra! Toužíte po kombinaci osvědčených rad, inspirativních příběhů a tipů na to, jak do svého života vnést Feng Shui? Pojďme na to spolu…

Lucie Novotná

Tvořím bydlení se všemi smysly,  protkávám jej nitkou Feng Shui, pro harmonii duše i těla.

Provedu vás po různých koutcích a zákoutích vašeho nitra i domova.

S citem pro krásu a jednoduchost. 

Líbivě, lehce, lahodně.

Mysl • Tělo • Domov

© Webdesign ⦁ Lucie Novotná 2024